245 de pachete cu ajutoare au ajuns la solicitantii de azil din tara

Fundatia ICAR anunta finalul proiectului „Contributie la standardul de viata al solicitantilor de azil din Romania”, ce a fost implementat in perioada mai – iunie 2015. Scopul acestui proiect a fost acela de a imbunatati calitatea vietii persoanelor care se vad nevoite sa-si paraseasca tara pentru a-si salva vietile si ajung pe teritoriul Romaniei.

Proiectul a fost finantat prin Programul General “Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii” al Uniunii Europene, gestionat in Romania de Ministerul Afacerilor Interne – Directia Schengen, ca Autoritate Responsabila, si Inspectoratul General pentru Imigrari, ca Autoritate Contractanta.

IMG_2653Grupul tinta al proiectului a fost reprezentat de solicitantii de azil din Bucuresti, Galati, Giurgiu, Radauti, Somcuta Mare si Timisoara, ce locuiesc in centrele regionale de cazare si proceduri, precum si de aceia dintre ei care locuiesc in afara acestor centre. O atentie speciala in cadrul proiectului a fost acordata persoanelor vulnerabile din randul solicitantilor de azil: minorii neinsotiti, familiile monoparentale, persoanele varstnice, bolnavii cronici sau cu boli incurabile, persoane cu dizabilitati, victime ale torturii si ale altor tratamente sau pedepse crude, inumane sau degradante, victime ale traumelor sau violentelor severe.IMG_2657

Principalele activitati ale proiectului au constat in selectia, achizitia si alcatuirea de pachete cu produse de baza pentru grupul tinta, asistenta materiala specifica (distribuirea pachetelor) catre solicitantii de azil din Bucuresti, Galati, Giurgiu, Radauti, Somcuta Mare si Timisoara, promovarea si asigurarea vizibilitatii proiectului.

Rezultatele atinse in urma celor doua luni de proiect:

  • au fost selectate si achizitionate produse pentru alcatuirea a 245 de pachete cu ajutoare materiale.
  • cele 245 de pachete – de instalare, de baza si de transfer – au fost distribuite in totalitate.
  • 174 de solicitanti de azil din cele 6 Centre de Cazare si Proceduri din Bucuresti si din tara – Galati, Giurgiu, Timisoara, Somcuta Mare si Radauti – au primit pachete cu ajutoare materiale.

Comunicatul de presa, aici.

Poza de profil pentru Tatiana Dabija

(105 Posts)