Fundația ICAR împlinește 30 de ani de activitate continuă

Astazi, 23 aprilie 2022, Fundatia ICAR implineste 30 de ani de activitate continua!

Cu aceasta ocazie, echipa noastra are placerea sa anunte lansarea proiectului ICAR – HUB de REABILITARE A VICTIMELOR RAZBOIULUI SI A INCALCARILOR DREPTURILOR OMULUI IN UCRAINA pe care il va implementa in parteneriat cu organizatii din Ucraina.

Proiectul are ca scop crearea unui hub de reabilitare pentru cetatenii ucraineni, traumatizati in timpul razboiului nemotivat declansat de Rusia.

Hubul va fi localizat in Bucuresti, partenerii ucraineni urmand sa realizeze identificarea  beneficiarilor, pregatirea documentatiei necesare pentru inscrierea lor in programele de reabilitare in domeniul sanatatii somatice si mintale, consiliere psiho-sociala si emotionala, programe culturale si recreationale, sportive etc. De asemenea, in cadrul proiectului se va putea face documentarea abuzurilor la care au fost supusi cetatenii ucraineni pentru pregatirea dosarelor ce vor fi inaintate tribunalelor relevante.

Pentru implementarea acestui proiect, care va functiona initial ca pilot pentru 12 luni, ambele organizatii vor face eforturi de strangere de fonduri.

Fundatia ICAR va actiona pentru obtinerea unui sediu in Bucuresti, il va echipa si va alcatui echipa astfel incat activitatile sa se desfasoare in conditii optime. Autoritatile locale sunt incurajate sa ofere un spatiu reprezentativ!

Donatiile sunt incurajate si binevenite!

  • Stiri
  • 765
  • 1
Poza de profil pentru Alexandru Vladescu

(70 Posts)