Cati dintre noi stiu secretele lipiei libaneze? Cati stim ce legende ascunde portul sariului la femeile din India? Oare am putea face diferenta intre motivele traditionale siriene si cele turcesti?
Studiile si barometrele privind integrarea migrantilor in Romania arata ca, in general, atitudinea cetatenilor romani este una preponderent pozitiva la adresa strainilor, dar atentioneza asupra faptului ca romanii sunt putin informati cu privire la numarul migrantilor, tarile din care provin, obiceiurile si cultura lor. Pentru a indrepta aceasta stare de fapt, Fundatia ICAR, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman va invita sa fiti parte dintr-un proiect inedit, SALUT – Suntem Acasa in Locul Unde Traim, menit sa apropie comunitatile de migranti de comunitatea locala si invers. Proiectul incearca sa sparga barierele de cunoastere si prejudecata si sa aduca impreuna cele doua grupuri in jurul unor valori comune precum toleranta si intelegerea multiculturala, respectarea drepturilor omului, echitate si nediscriminare.
Ce isi propune proiectul
1. Sensibilizarea publicului larg și a jurnalistilor cu privire la problematica azilului și migrației, prin derularea in decursul a 8 luni de proiect a unor actiuni de informare si un conscurs pentru jurnalisti
2. Promovarea incluziunii sociale a migranților și înțelegerii multiculturale între români și migranți prin organziarea si incurajararea participarii active a acestora la activitati multiculturale pe parcursul a 8 luni de proiect
Principalele activitati
Proiectul are o durata de opt luni (1 iulie 2015 – 29 februarie 2016) si este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.
Pe pagina de Facebook a proiectului vom posta anunturile importante, invitatiile la evenimentele din proiect, dar si alte informatii de interes!
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene accesaţi www.eeagrants.org