Sustinem infiintarea Tribunalului International pentru Investigarea Crimelor Comunismului

Fundatia ICAR pledeaza pentru infiintarea Tribunalului International pentru Investigarea Crimelor Comunismului, propunere pe care o considera un act de dreptate si de respect pentru victimele regimurilor totalitare, inclusiv al celui din Romania predecembrista.

Semnarea acestui acord de catre Guvern ar fi un gest firesc de continuare a eforturilor de reparație morala, dupa condamnarea comunismului in 2006 si dupa asumarea de catre Romania, in 2010, prin reprezentantul de atunci al IICCMER, a Declaratiei asupra Crimelor Comunismului de la Conferinta Internationala cu aceasta tema de la Praga.

„Infiintarea Tribunalului International pentru Investigarea Crimelor Comunismului este o reparatie pe care o datoram supravietuitorilor represiunilor comuniste, cat mai sunt in viata. Noi, cei care am facut parte din «lagar», suntem singurii in masura sa decidem asupra acestui lucru. Sufletele zecilor sau sutelor de milioane de morti isi asteapta dreptatea si linistea somnului de veci. Astept ca autoritatile romane sa semneze urgent acordul de infiintare al Tribunalului. Altminteri, vor trebui sa dea socoteala”, a declarat dr. Camelia Doru, presedintele Fundatiei ICAR, prima si singura organizatie din Romania care acorda servicii medicale, psihologice, sociale si juridice gratuite fostilor detinuti politici, supravietuitori ai terorii de stat comuniste.

Cititi aici declaratia integrala a Fundatiei ICAR.

Poza de profil pentru Tatiana Dabija

(105 Posts)