Asistenta legala punctuala fostilor detinuti politici – CEDO

ASISTENTA OFERITA DE

FUNDATIA ICAR

FOSTILOR DETINUTI POLITICI CARE AU DESCHIS PROCESE DE DEZDAUNARE CONFORM LEGII 221/2009 SI AU HOTARARI DE RESPINGERE A ACTIUNILOR IN JUSTITIE.

Pentru a accelera judecarea acestor cauze la CEDO am hotarat gruparea dosarelor si trimiterea lor simultana pentru a atrage atentia Curtii ca sunt aceleasi spete si a determina conexarea lor.

A) Persoanele interesate pot sa ne contacteze in momentul in care au pregatit dosarul continand urmatoarele documente (in copie):

  1. Cerere de chemare in judecata.
  2. Hotarare Fond
  3. Cerere Apel sau Recurs
  4. Hotarare Apel sau Recurs ramasa definitiva
  5. Extrase relevante din dosar CNSAS sau alte documente de suport al cazului ( ex. certificate medicale)

B) Criterii de admisibilitate in proiectul ICAR in momentul de fata:

Primul lot: Dosare  introduse in instantele romanesti  inainte de 30 iunie 2010

  • Dosar complet (conform pt. A)
  • Incadrarea corecta in limitele de timp cerute de Curte (inainte de expirarea termenului de 6 luni de la pronuntarea hotararii definitive si/sau irevocabile) si de Fundatia ICAR ( cu cel putin 6 saptamani inainte de implinirea a 6 luni de la pronuntarea hotararii definitive si irevocabile)
  • Posibilitati de comunicare fluenta intre reclamant si organizatie (ICAR/avocati)

 Nota: Pentru al doilea lot (Dosare introduse in instantele romanesti dupa 30 iunie 2010) sunt valabile aceleasi criterii de admisibilitate ca pentru primul lot

C) Dosarele  ce raspund criteriilor de admisibilitate vor fi preluate pe masura depunerii. Dosarele pe care le vom pregati se vor depune o singura data pe luna,  grupat.

Posibilitatile de asistenta  ale organizatiei noastre fiind limitate, ne cerem scuze pentru cazurile pe care nu vom putea sa le onoram.

Puteti contribui la sprijinirea activitatilor noastre  redirectionand 2% din impozitul pe venit (al d-stra, al membrilor de familie sau cunostintelor) cat si prin donatii sau sponsorizari  cu destinatie precisa pe anumite activitati.

Va multumim anticipat !

Profile photo of Fundatia ICAR

(24 Posts)