Atelier de modelaj – arta si simbolistica incasa: 28 ianuarie

Imperiul Inca a fost cel mai mare imperiu din America precolumbiana. Numele sau, in limba Quechua, era Tawantin Suyu, limba oficiala era Quechua, insa se presupune ca in imperiu erau vorbite peste sapte sute de limbi locale.
Arta inca

Va invitam sa calatoriti, timp de trei ore, in lumea incasilor, cu ajutorul unui oaspete care va veni cu tolba plina de povesti si mistere: Rafael Olaya, un medic peruan stabilit de multi ani in Romania, dar care nu a rupt nicio clipa legaturile cu traditiile lumii din care a venit.

La invitatia Fundatiei ICAR, dl Olaya va sustine atelierul nostru de modelaj de inspiratie inca, unde veti putea modela cu propriile maini figurine si obiecte din simbolistica incasa, in timp ce oaspetele nostru va va povesti despre credintele si traditiile stravechii civilizatii, dar si despre interesul acesteia pentru civilizatiile extraterestre si mistere inca nedezlegate.
Desigur, rezultatul muncii va va ramane ca amintire din aceasta dupa-amiaza minunata pe care o vom petrece impreuna!

Atelierul de modelaj dupa arta si simbolistica incasa se va desfasura in ziua de sambata, 30 ianuarie 2016, intre orele 14:00 si 17:00, la Atelierul de creativitate de la Muzeul National al Taranului Roman, Sos. Kiseleff nr.3, Sector 1, Bucuresti (intrarea se face prin curtea din spate a muzeului).

IMPORTANT! Sunt doar 20 de locuri disponibile!

Rezervati-va locul, confirmand participarea pana marti, 28 ianuarie 2016, inclusiv, la adresa de e-mail tatiana.dabija@icarfoundation.ro.

Fundatia ICAR si Muzeul National al Taranului Roman organizeaza acest atelier de mestesuguri ale migrantilor in cadrul proiectului „SALUT – Su20ntem Acasa in Locul Unde Traim”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

* Detalii despre Fundatia ICAR – aici si aici, precum si pe pagina noastra de Facebook.
* Detalii despre proiectul SALUT – aici si aici.

Poza de profil pentru Tatiana Dabija

(105 Posts)