Cu ajutorul Fundatiei ICAR, 19 refugiati au primit ajutoare financiare de urgenta

COMUNICAT DE PRESA

14 decembrie 2015

In aceasta dimineata, cu ajutorul Fundatiei ICAR, 19 refugiati din Centrul de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Bucuresti au primit sprijin financiar de urgenta de la statul roman. Cei 19 refugiati au fost subiectul a sase dosare sociale – trei familii si trei persoane singure, pentru fiecare dintre cele sase cazuri fiind acordat un ajutor de 500 de lei anual. Ajutoarele au fost distribuite in cadrul unui eveniment gazduit de Primaria Sectorului 2, la Complexul de servicii sociale Sf. Pantelimon.

11

Obtinerea acestor ajutoare, atat de importante in prag de iarna, a fost posibila datorita implicarii Fundatiei ICAR in procesul de alcatuire si depunere a celor sase dosare (strangerea documentelor justificative, redactarea cererilor in limba romana si traducerea informatiilor necesare), prin consilierul social din proiectul „ICAR – Centru de Resurse si Servicii pentru Migranti”.

La inceputul anului, Fundatia ICAR a mai reusit obtinerea unui ajutor financiar de urgenta pentru o familie monoparentala de solicitanti de azil si pentru doua familii monoparentale de refugiati, ambele din centrul de cazare amintit.

Succesul eforturilor fundatiei este cu atat mai important, cu cat demersurile pentru obtinerea acestor ajutoare sunt mult ingreunate de lipsa documentelor necesare pentru intocmirea dosarelor. Familiile monoparentale de refugiati sau solicitanti de azil care ajung in Romania din zone de conflict nu pot beneficia de ajutorul de alocatie pentru sustinerea familiei, conform legii nr. 277/2010, deoarece nu pot prezenta acte doveditoare privind componenta familiei din tara de origine (certificate de casatorie, decizie de incredintare a copilului etc.).

Cititi aici comunicatul de presa integral.

Poza de profil pentru Tatiana Dabija

(105 Posts)