Dr. Doru: „Ne propunem sa armonizam relatia dintre furnizorii locali de servicii medicale si beneficiarii straini”

Fundatia ICAR a participat astazi la a treia intalnire de lucru a grupului pe probleme sociale organizat in cadrul Coalitiei Nationale pentru Integrarea Refugiatilor.

-

Dupa vizita de lucru pe care a efectuat-o la Bruxelles, la Comisia Europeana, secretarul de stat in Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, dl Adrian Dobre, a informat reprezentantii organizatiilor neguvernamentale membre ale Coalitiei ca modelul de lucru al Romaniei in ce priveste imbunatatirea conditiilor de primire si integrare a refugiatilor va fi preluat si de celelete tari ale UE, sub coordonarea unei comisii centrale de la Bruxelles. Acest lucru inseamna schimbarea unor politici, proceduri si norme si gasirea unor noi surse de finantare pentru aceste activitati.

De asemnenea, in cadrul grupului de lucru s-a hotarat continuarea intalnirilor in subgrupuri tematice: sanatate, munca si locuire, invatamant.

Dr. Camelia Doru, presedinta Fundatiei ICAR, a deschis dezbaterile pe probleme de sanatate, aratand ca exista diferente semnificative in calitatea si accesibilitatea serviciilor de sanatate pe teritoriul Romaniei, solicitantii si refugiatii fiind cei mai afectati.

„Prin proiectele pe care le dezvoltam, ne propunem sa armonizam relatia dintre furnizorii locali de servicii medicale si beneficiarii straini ai acestora. Fundatia ICAR are expertiza necesara pentru a-si consolida pozitia de Centru national de Resurse si Servicii in materie de migratie si sanatate. Acest Centru functioneaza, in fapt, ca proiect-pilot, finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania”, a declarat Dr. Doru.

FullSizeRender-aPresedinta Fundatiei ICAR a relevat lipsa de cunostinte a personalului sanitar in materie de abordare si rezolvare a problemelor de sanatate ale celor veniti din alte zone ale lumii, care vorbesc o alta limba si au culturi si traditii diferite, inclusiv in domeniul sanatatii.

Cititi aici comunicatul integral.

Poza de profil pentru Tatiana Dabija

(105 Posts)