Schimb de expertiza in Elvetia

O echipa pluridisciplinara de specialisti romani a participat in perioada 10.03.2015 – 13.03.2015 la prima vizita de studiu in Elvetia in cadrul proiectului “Armonizarea standardelor de formare profesionala in domeniul interventiei in psihotrauma prin cooperare elvetiano-romana”, proiect care urmareste crearea si acreditarea unui program de training in domeniul traumei cu contributie internationala.

Vizita a avut drept scop schimbul de bune practici intre specialistii in sanatate mintala ai Fundatiei ICAR si specialistii elvetieni ai organizatiei partenere, Pluriels, in ceea ce priveste lucrul cu persoane traumatizate. Reprezentati ai asociatiei partenere au organziat vizite si deplasari in cele mai importante centre care ofera asistenta psihomedicala migrantilor si altor grupuri vulnerabile pentru a observa si discuta activitatea expertilor elvetieni in sanatate mintala. Cu aceasta ocazie, s-au discutat posibile abordari teoretice si practice ale programului de training ce va fi conceput in cadrul proiectului si s-au analizat nevoile specialistilor romani in sanatate mintala care lucreaza cu grupuri vulnerabile, discutiile axandu-se pe curicula cursului, grup tinta si metode de terapie.

Fundatia ICAR implementează proiectul “Armonizarea standardelor de formare profesionala in domeniul interventiei in psihotrauma prin cooperare elvetiano-romana” in parteneriat cu Asociatia Pluriels, o asociatie non-profit din Geneva formata din specialisti in sanatate mintala (psihologi, psihoterapeuti) cu experienta internationala in formare profesionala.

Cele doua organizatii vor sa raspunda disparitatilor existente in expertiza specialistilor romani ce lucreaza cu grupuri vulnerabile si traumatizate, precum si accesului lor limitat la programe de formare profesionale specifice si practice.

 

Proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

swissro-centered-1-cmyk

  • Stiri
  • 2501
  • 0
Poza de profil pentru Elena Patrateanu

(8 Posts)