Dezbatere „Imigrant in Romania – Resurse si servicii pentru integrare”

20 aprilie 2016, Hotel Ramada Majestic, Bucuresti

Societate civila, autoritati, jurnalisti, publicul larg, imigranti – cu totii participam, intr-un fel sau altul, la schimbarile societatii. Noi suntem generatorii schimbarilor.

Odata cu declansarea „crizei refugiatilor” si cu repartizarea de catre UE a unor cote obligatorii de refugiati catre tarile membre, inclusiv catre Romania, imaginea neutra pe care o aveau romanii despre imigranti s-a degradat rapid si subiectul a explodat. In contextul lipsei de informatii, s-a ajuns rapid la formarea de atitudini extreme, foarte multe negative, fata de refugiati, accentuand stereotipuri si incitand la ura, intoleranta si discriminare.

In incercarea de a gasi raspunsuri si de a identifica actiuni necesare, Fundatia ICAR a organizat dezbaterea cu tema „Imigrant in Romania – resurse si servicii pentru integrare”, alaturi de invitati de marca – reprezentanti din organizatii neguvernamentale, jurnaliati cu experienta in teatrele de razboi, institutii si autoritati cu activitate in domeniul migratiei sau conexa acestuia.

Dezbaterea a beneficiat de prezenta exceptionala a unor experti norvegieni si danezi cu vasta experienta in lucrul cu refugiatii:

  • Patrick O’Loughlin – psiholog, RVTS Vest, centru regional de resurse in migratie si sanatate in Norvegia
  • Chiku Ali – consultant, RVTS Vest
  • May-Irene Wergeland, RVTS Vest
  • Dorthe Nielsen, – Health Clinic for Migrants, University of Southern Denmark
  • Vibeke Lenskjold – manager de proiect, Crucea Rosie Daneza.

Agenda evenimentului o puteti consulta aici.

Eveniment organizat in cadrul proiectului „ICAR – Centru de Resurse si Servicii pentru Migranți”, finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Detalii despre proiect: migrant.icarfoundation.ro
Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati www.eeagrants.org.

Poza de profil pentru Tatiana Dabija

(105 Posts)