Echipa ICAR

 

Camelia DoruDr. Camelia Doru – Presedinte, Director Medical

Cu pasiune, perseverenta si caldura umana, s-a aplecat asupra celor pe care soarta i-a ales sa sufere sau asupra celor pe care o randuiala nedreapta i-a condamnat sa sufere.
Prin formatia umanista, de medic, a adus salvare sau alinare in salile de terapie intensiva, iar ca aparator al drepturilor omului, prin fundatia ICAR pe care a gandit-o si i-a dedicat 25 de ani de activitate, a militat pentru recunoasterea si repararea crimelor regimului comunist, cat si a abuzurilor altor forme de totalitarism, oriunde ar fi avut loc.

cameliadoru@icarfoundation.ro

 

Iuliana FloreaIuliana Florea – Coordonator Proiecte

Iuliana a absolvit sectia Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti. A facut voluntariat in sectorul nonguvernamental inca din anii studentiei, iar din octombrie 2007 lucreaza la ICAR in echipa de management, care concepe si implementeaza proiecte cu finantare europeana si internationala. Iuliana este entuziasta si creativa.
Detine un master in Drept International si Comunitar.
iuliana@icarfoundation.ro

 

Octave DoruOctav Doru – Director Financiar

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucurestui si al unor numeroase cursuri de profil din tara si strainatate, Octav este directorul financiar al Fundatiei ICAR, de la infiintarea acesteia. Cu o expertiza de nisa in conceperea si implementarea proiectelor nerambursabile – cu finantere locala si internationala -, Octav a reusit sa asigure continuitatea activitatilor fundatiei timp de peste 20 de ani, fie ca ele s-au desfasurat in propriile locatii (Bucuresti, Iasi, Craiova) sau in locatiile autoritatilor responsabile (Inspectoratul Genaral pentru Imigratie) din Galati, Giurgiu, Timisoara, Radauti, Somcuta Mare si Bucuresti.
octav@icarfoundation.ro

 

Anca BucurAnca Bucur – Psiholog, Bucuresti

Anca Bucur este psiholog clinician, specialist in psihoterapie, cu o experienta de 9 ani in consilierea psihologica a victimelor torturii sau a altor rele tratamente, acorda asistenta psihologica atat la centrul medical al Fundatiei, cat si in Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanti de Azil din Bucuresti. A urmat cursuri de specializare in psihoterapia traumei si lucrul cu persoane provenite din medii culturale diferite, atat in tara, cat si in strainatate.
De asemenea, coordoneaza si supervizeaza echipa de psihologi care lucreaza in toate centrele de cazare pentru solicitanti de azil din tara.
anca@icarfoundation.ro

 

Elena PatrateanuElena Patrateanu – Consilier social

Elena a terminat Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti si un MA in Studii Islamice la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine – Universitatea Bucuresti. A stat doua luni in Amman, unde a construit si daramat castele din lego cinci ore pe zi cu Hamza, un baiat de trei ani cu autism. De acolo a ajuns in tabara de refugiati sirieni Zaatari, de unde a plecat cu povesti si dorinta de a lucra cu refugiatii ajunsi in Romania.
Din august 2014 este omul-resursa al Fundatiei pentru migrantii din Bucuresti in interactiunea cu institutii publice si medicale si in accesarea unor drepturi sociale.
elena@icarfoundation.ro

 

Oana Redinciuc – Psiholog, Radauti

Oana Redinciuc

Oana este licentiata a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea Al. I. Cuza din Iasi. Are experienta in activitati legate de combaterea xenofobiei, integrarea migrantilor in comunitatea-gazda, promovarea dialogului intercultural si managementul conflictelor interculturale. S-a alaturat echipei ICAR in 2010 si este psiholog in Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Radauti, judetul Suceava. Aici, ofera consiliere si evaluare psihologica solicitantilor de azil si refugiatilor care au trait experienta traumatica a razboiului, pierderii celor dragi sau chiar torturii si tratamentelor inumane.
icar@icarfoundation.ro

 

Gabriela Mili – Psiholog, Somcuta Mare

Gabriela Mili_photo

Gabriela este licentiata a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, cu un master in Psihologie clinica si formare principala in Psiho-oncologie. Are peste 4 ani experienta in evaluare si psihodiagnostic, interventii psihologice cu adulti si copii.

Gabriela s-a alaturat echipei ICAR in luna ianuarie 2013 si lucreaza la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil de la Somcuta Mare, judetul Maramures.
icar@icarfoundation.ro

 

Amalia Axentie – Psiholog, Timisoara

amiAmalia este psiholog clinician acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. A fost, timp de 3 ani, cadru universitar la Catedra de Psihologie a Universitatii de Vest din Timisoara.
Amalia este absolventa a Masteratului de Consiliere Familiala si de Cuplu, este trainer autorizat, iar in prezent este psihoterapeut in curs de formare in Psihoterapie Sistemica.
Din 2014, Amalia a inceput sa lucreze in consilierea persoanelor vulnerabile si, in septembrie 2014, a devenit parte din echipa ICAR, oferind sprijin de specialitate solicitantilor de azil din Timisoara.
icar@icarfoundation.ro

 

Alina Closca – Psiholog, Galati

alina

Alina este licentiata a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea Bucuresti.
Are peste 10 ani de experienta ca psiholog, perioada in care s-a dedicat persoanelor care au avut nevoie de ajutor si a sustinut ateliere si cursuri in domeniul psihologiei.

Tot de 10 ani, lucreaza in dezvoltarea si sustinerea de cursuri de educatie pentru sanatate.
Alina s-a alaturat echipei ICAR in septembrie 2014.
icar@icarfoundation.ro

 

Andrei StanescuAndrei Stanescu – IT Specialist & Administrator

andrei@icarfoundation.ro

 

 

 

 

 

Tatiana NutuTatiana Nutu – Specialist Contabilitate si Resurse Umane

tatiana@icarfoundation.ro

 

 

 

 

 

Mihaela PatrescuMihaela Patrascu – Secretar medical

Mihaela este absolventa a Scolii Postliceale Sanitare „Sf. Vasile cel Mare” din Bucuresti, promotia 2009. Este asistent medical cu o experienta de sase ani, este inimoasa si mereu alaturi de pacienti si atenta la nevoile acestora, venind in intampinarea lor. Mihaela este si omul de legatura dintre pacienti si medic, raspunzand prompt solicitarilor.

Mihaela s-a alaturat echipei ICAR in octombrie 2012.

mihaela@icarfoundation.ro

 

Andreea Grama

Andreea Grama– Asistent medical BFT

Andreea, asistenta medicala cu specializarea balneo-fizio-terapie, este absolventa a Scolii Postliceale Sanitare Fundeni si are o experienta profesionala de peste 15 ani. Este mereu alaturi de pacientii Centrului medical ICAR.

icar@icarfoundation.ro

 

 

 

Daca doriti sa va alaturati Fundatiei ICAR ca voluntar sau stagiar, trimiteti CV si scrisoare de intentie la adresa: icar@icarfoundation.ro.