Servicii psihologice si sociale

Servicii Psihologice

Specialistii ICAR realizeaza evaluari psihologice, ofera servicii de consiliere psihologica si psihoterapie pentru victimele torturii, faptelor de cruzime sau tratamentelor si pedepselor inumane si degradante, fostilor detinuti politici, solicitantilor de azil si refugiatilor.

Servicii sociale

Serviciile sociale pe care ICAR le ofera refugiatilor si solicitantilor de azil constau in consiliere sociala, informare, activitati educationale (cum ar fi lectiile de limba romana), activitati culturale (sesiuni de orientare culturala, vizite la muzee, in parcuri si la alte obiective culturale), activitati recreative (proiectii de filme artistice si documentare, ateliere de pictura si desen), al caror scop este crearea unei retele de suport pentru beneficiari, pentru a preveni izolarea acestora si a contribui la integrarea lor in societatea romaneasca.

Activitatile sunt organizate si conduse de specialistii ICAR, cu ajutorul voluntarilor. Cele mai multe dintre activitati au loc in centrele de cazare si Proceduri pentru solicitantii de azil din Bucuresti si din tara.

Centrul Medical de Reabilitare ICAR ofera beneficiarilor servicii medicale, psihologice, sociale si juridice. Cititi mai multe despre proiectele ICAR.