IN MEMORIAM – Camelia Parjol (1962 – 2016)

Cu adanca tristate si durere in suflet echipa ICAR anunta stingerea din viata a colegei noastre CAMELIA PIRJOL, azi 1 iunie 2016 .

Personalitatea ei puternica, temperamentul tumultuos si de nestavilit ne vor ramane pentru totdeauna in minte si in suflet.

Absolventa a facultatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti, Camelia Pirjol este cadru universitar timp de 19 ani pentru generatii de studenti de la facultatea de arhitectura “Ion Mincu” si “Spiru Haret”

Profeseaza si ca architect independent avand in palmares nenumarate proiecte, atat in capitala cat si in tara, in care isi pune in valoare competentele in domeniul tehnologiilor durabile, calcul energetic, dar si simtul estetic in design interior. Amenajeaza sediile fundatiei ICAR din Iasi (1996-1997) si Bucuresti (1997-1998) de care ne bucuram cu totii si azi.

In permanenta explorare a noi domenii de activitate se inscrie si termina cursuri de arte plastice care o ajuta sa se manifeste in domeniul picturii, graficii si modelajului.

 

Pentru cei care nu o cunosc reorientarea profesionala radicala din 2007 poate fi o surpriza. Nu si pentru cei care o cunosc. In 2010 termina cursurile la zi ale Facultatii de Psihologie pentru ca in 2012 sa obtina un master in Psihologie Clinica (disertaţie cu tema „Aplicaţii ale Hipnozei în Managementul Stresului” – notată cu 10) iar in 2013 sa obtina atestatul de libera practica de la Colegiul Psihologilor din Romania. Se incrie pe aceasta noua dimensiune profesionala, cu elan si pasiune, voluntariaza la centrul TREPTE al Spitaliului Obregia si recent devenise din arhitecta a fundatiei ICAR, psiholog al fundatiei ICAR.

 

Lucrul cu oamenii in suferinta, fizica dar mai ales sufleteasca, a preocupat-o si i-a adus apreciere. Solicitantii de azil si refugiatii din Bucuresti, copii si adulti, au invatat sa-si ocupe timpul cu folos desenand, pictand sau mesterind podoabe din pietricele colorate sub supravegherea ei.

 

Bijuteriile splendide pe care le crea din pietrele pretioase sau semipretioase, pe care le cunostea mai bine decat geologii, ne bucura si innobileaza tinutele de azi si de maine. Ele ne vor aminti de aceasta alta pasiune a ei pe care a ridicat-o la nivel de arta – si pe care a impartasit-o celor ce au vrut sa o invete

 

Vorbind cateva limbi straine, ascultand muzica si devorand ultimele sitri din politica, urmarind aparitii de film sau de carte, Camelia a fost un om care a trait cu intensitate fiecare clipa a vietii, parca presimtind ca ceasului ei biologic nu-i va fi dat sa bata prea mult

 

O sa ne lipsesti, Camelia!

Dumnezeu sa te aiba in paza si sa te odihnesti linistita!

 

ECHIPA ICAR

Ceremonia de incinerare va avea loc vineri 3 iunie, ora 11 la Crematoriul Vitan-Bârzești (București, Șos. Vitan-Bârzești nr. 9-11, Sector 4, în spatele Institutului de Medicină Legală „Mina Minovici”)

Poza de profil pentru Fundatia ICAR

(24 Posts)