Romani si migranti spun deopotriva: SALUT – Suntem Acasa in Locul Unde Traim !

COMUNICAT DE PRESA

De vreme ce in Romania ar putea ajunge, in lunile urmatoare, circa 2.000 de migranti noi, relocati din alte state europene, imbunatatirea politicilor de integrare a migrantilor devine o necesitate. Barometrul integrarii imigrantilor 2015 arata ca, in general, romanii sunt primitori cu strainii, dar sunt putin informati cu privire la numarul acestora, tarile din care provin, obiceiurile ori cultura lor.

IMG_0053Fundatia ICAR, organizatie cu vasta expertiza in lucrul cu migrantii, si Muzeul National al Taranului Roman lanseaza astazi un proiect prin care vor construi noi punti de cunoastere intre romani si migrantii care traiesc in Romania.

Proiectul SALUT – Suntem Acasa in Locul Unde Traim incearca sa sparga bariere de cunoastere si prejudecata si sa aduca impreuna cele doua grupuri in jurul unor valori comune precum toleranta si intelegerea multiculturala, respectarea drepturilor omului, echitate si nediscriminare. Observand, cunoscand si gustand din traditiile si manifestarile culturale ale altor popoare, romanii vor putea descoperi valorile si frumusetile lumii acestora, dincolo de stereotipuri.

SALUT – Suntem Acasa in Locul Unde Traim este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania si are o durata de opt luni (1 iulie 2015 – 29 februarie 2016). Proiectul urmareste, pe de o parte, sensibilizarea publicului larg cu privire la problematica azilului si a migratiei, iar pe de alta parte, promovarea incluziunii sociale a migrantilor si a intelegerii multiculturale intre romani si migranti, prin incurajararea participarii active a acestora la activitati multiculturale.

In cadrul proiectului, vor fi organizate proiectii de filme artistice si documentare cu si despre migranti, un targ multicultural, trei ateliere de mestesuguri cu specific, sustinute de migranti, si un concurs de presa pe teme legate de migratie, cu premii in valoare de 2.200 de euro.

Mai multe detalii, in comunicatul de presa integral.

Mai multe detalii despre proiect: SALUT – Suntem Acasă în Locul Unde Trăim

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati www.eeagrants.org.

Poza de profil pentru Tatiana Dabija

(105 Posts)