Echipa ICAR

 

Dr. Camelia Doru – Presedinte, Director Medical

IMG_0001Cu pasiune, perseverenta si caldura umana, s-a aplecat asupra celor pe care soarta i-a ales sa sufere sau asupra celor pe care o randuiala nedreapta i-a condamnat sa sufere.
Prin formatia umanista, de medic, a adus salvare sau alinare in salile de terapie intensiva, iar ca aparator al drepturilor omului, prin Fundatia ICAR – pe care a gandit-o si careia i-a dedicat 25 de ani de activitate, a militat pentru recunoasterea si repararea crimelor regimului comunist, cat si a abuzurilor altor forme de totalitarism, oriunde ar fi avut loc.
cameliadoru@icarfoundation.ro

 

Iuliana Florea – Coordonator Proiecte
IMG_6367

Iuliana a absolvit sectia Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Facultatii de Litere a Universitatii din Bucuresti.

A facut voluntariat in sectorul nonguvernamental inca din anii studentiei, este entuziasta si creativa, iar din octombrie 2007 lucreaza la ICAR, in echipa de management, care concepe si implementeaza proiecte cu finantare europeana si internationala.

Iuliana detine un master in Drept International si Comunitar.
iuliana@icarfoundation.ro

 

Octav Doru – Director Financiar

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucurestui si al unor numeroase cursuri de profil din tara si strainatate, Octav este directorul financiar al Fundatiei ICAR, de la infiintarea acesteia. Cu o expertiza de nisa in conceperea si implementarea proiectelor nerambursabile – cu finantere locala si internationala -, Octav a reusit sa asigure continuitatea activitatilor fundatiei timp de peste 20 de ani, fie ca ele s-au desfasurat in propriile locatii (Bucuresti, Iasi, Craiova) sau in locatiile autoritatilor responsabile (Inspectoratul Genaral pentru Imigratie) din Galati, Giurgiu, Timisoara, Radauti, Somcuta Mare si Bucuresti.
octav@icarfoundation.ro

 

Anca Bucur – Psiholog, Bucuresti

20150513_145941Anca Bucur este psiholog clinician, specialist in psihoterapie, cu o experienta de 9 ani in consilierea psihologica a victimelor torturii sau a altor rele tratamente, acorda asistenta psihologica atat la centrul medical al Fundatiei, cat si in Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanti de Azil din Bucuresti. A urmat cursuri de specializare in psihoterapia traumei si lucrul cu persoane provenite din medii culturale diferite, atat in tara, cat si in strainatate.
De asemenea, coordoneaza si supervizeaza echipa de psihologi care lucreaza in toate centrele de cazare pentru solicitanti de azil din tara.
anca@icarfoundation.ro

 

Tatiana Dabija – PR & Comunicare

t1Tatiana este licentiata a Facultatii de Jurnalism si Stiintele Comunicarii – Universitatea Bucuresti. Are peste 13 ani experienta ca jurnalist, perioada in care s-a ocupat cu predilectie de subiecte sociale si a publicat sute de reportaje graitoare despre viata oamenilor obisnuiti aflati in situatii neobisnuite.
Din 2010, Tatiana a schimbat presa pe PR, alegand sa profeseze in sectorul ONG, pentru a fi in continuare aproape de oamenii care au nevoie de ajutor. De asemenea, are experienta de peste cinci ani in implementarea de proiecte cu finantare externa.
Tatiana s-a alaturat echipei ICAR in iulie 2014.
tatiana.dabija@icarfoundation.ro

 

Elena Patrateanu – Consilier social

223370_223048477712203_7057287_nElena a terminat Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti si un MA in Studii Islamice la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine – Universitatea Bucuresti.
A stat doua luni in Amman, unde a construit si daramat castele din lego cinci ore pe zi cu Hamza, un baiat de trei ani cu autism. De acolo a ajuns in tabara de refugiati sirieni Zaatari, de unde a plecat cu povesti si dorinta de a lucra cu refugiatii ajunsi in Romania.
In august 2014 a aflat de Fundatia ICAR si, de atunci, este omul-resursa pentru migrantii din Bucuresti in interactiunea cu institutii publice si medicale si in accesarea unor drepturi sociale.
elena@icarfoundation.ro

 

Adina Tatu – Psiholog, Bucuresti

adinaAdina este psiholog cu o experienta de 15 ani. In toti acesti ani a lucrat cu copii, tineri si adulti care apartin grupurilor vulnerabile(persoane de etnie rroma, persoane defavorizate din punct de vedere economic, cultural si social). Este licentiata a Facultatii de Psihologie-Sociologie a Universitatii Spiru Haret Bucuresti si detine un Master in Psihoterapii Cognitiv Comportamentale – Facultatea de Psihologie, Universitatea Titu Maiorescu.
De asemenea, are experienta de peste cinci ani in implementarea de proiecte cu finantare externa.
Adina s-a alaturat echipei ICAR in august 2014.
icar@icarfoundation.ro

 

Camelia Pirjol – Psiholog, Bucuresti
icar@icarfoundation.ro

 

Oana Redinciuc – Psiholog, Radauti

oana

Oana este licentiata a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea Al. I. Cuza din Iasi. Are experienta in activitati legate de combaterea xenofobiei, integrarea migrantilor in comunitatea-gazda, promovarea dialogului intercultural si managementul conflictelor interculturale.
S-a alaturat echipei ICAR in 2010 si este psiholog in Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil din Radauti, judetul Suceava. Aici, ofera consiliere si evaluare psihologica solicitantilor de azil si refugiatilor care au trait experienta traumatica a razboiului, pierderii celor dragi sau chiar torturii si tratamentelor inumane.
icar@icarfoundation.ro

 

Gabriela Mili – Psiholog, Somcuta Mare

Gabriela Mili_photoGabriela este licentiata a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, cu un master in Psihologie clinica si formare principala in Psiho-oncologie. Are peste 4 ani experienta in evaluare si psihodiagnostic, interventii psihologice cu adulti si copii.

Gabriela s-a alaturat echipei ICAR in luna ianuarie 2013 si lucreaza la Centrul Regional de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil de la Somcuta Mare, judetul Maramures.
icar@icarfoundation.ro

 

Amalia Axentie – Psiholog, Timisoara

amiAmalia este psiholog clinician acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania. A fost, timp de 3 ani, cadru universitar la Catedra de Psihologie a Universitatii de Vest din Timisoara.
Amalia este absolventa a Masteratului de Consiliere Familiala si de Cuplu, este trainer autorizat, iar in prezent este psihoterapeut in curs de formare in Psihoterapie Sistemica.
Din 2014, Amalia a inceput sa lucreze in consilierea persoanelor vulnerabile si, in septembrie 2014, a devenit parte din echipa ICAR, oferind sprijin de specialitate solicitantilor de azil din Timisoara.
icar@icarfoundation.ro

 

Alina Closca – Psiholog, Galati

alina

Alina este licentiata a Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei – Universitatea Bucuresti.
Are peste 10 ani de experienta ca psiholog, perioada in care s-a dedicat persoanelor care au avut nevoie de ajutor si a sustinut ateliere si cursuri in domeniul psihologiei.

Tot de 10 ani, lucreaza in dezvoltarea si sustinerea de cursuri de educatie pentru sanatate.
Alina s-a alaturat echipei ICAR in septembrie 2014.
icar@icarfoundation.ro

 

Andrei Stanescu – IT Specialist & Administratorandrei@icarfoundation.ro

Tatiana Nutu – Specialist Contabilitate si Resurse Umanetatiana@icarfoundation.ro

Mihaela Patrascu – Secretar medical, mihaela@icarfoundation.ro

 

Daca doriti sa va alaturati Fundatiei ICAR ca voluntar sau stagiar, trimiteti CV si scrisoare de intentie la adresa: icar@icarfoundation.ro.

Poza de profil pentru Tatiana Dabija

(105 Posts)