Lansare proiect „Integrarea migranților în societatea românească”

Fundația ICAR anunță cu bucurie demararea proiectului Integrarea migranților în societatea românească (Integration of migrants in Romanian society) – INTEG – RO prin care își propune să sprijine femeile și copiii din Ucraina să se integreze în societatea românească.

 

Proiectul va fi implementat în perioada 22 iulie 2022 –  22 ianuarie 2023, în București și Iași.

 

În vederea atingerii scopului proiectului, vom organiza sesiuni de consiliere psihologică și vocațională pentru femei, iar prin colaborarea cu Muzeul Național al Țăranului Român și alte instituții interesate, vom facilita și încuraja interacțiunea copiilor migrați cu copii români prin organizarea de ateliere de lucru mixte unde vor cunoaște povești, tradiții și se vor familiariza cu folclorul românesc.

Totodată, se vor organiza ateliere de creație, în cadrul cărora vor fi confecționate diferite obiecte, vizite la muzee, în parcuri, la Grădina Botanică, jocuri în aer liber etc.

 

Activitățile proiectului vor viza un grup țintă format din minim 10 familii de migranți (mame singure cu copii din Ucraina) ce vor fi sprijinite să se integreze în societatea românească.

 

Proiectul este finanțat de Business and Strategies in Europe, o companie cu o bogată experiență în domeniul cooperării pentru dezvoltare, în cadrul inițiativelor sale de responsabilitate socială.

 

Împreună, facem diferența!

Poza de profil pentru Alexandru Vladescu

(74 Posts)