Fundația ICAR la ceas aniversar în cadrul conferinței “Towards global health: Refugees and victims of torture in Europe today”

COMUNICAT DE PRESĂ

Fundația ICAR, prima și singura organizație din România care a conceput și a pus în practică programe de acordare de servicii medicale, psihologice, sociale și juridice dedicate celor care au supraviețuit represiunii politice practicate de regimul comunist, contribuind astfel la procesul de justiție reparatorie și restabilirea adevărului istoric despre crimele și abuzurile din timpul comunismului, sărbătorește în acest an 25 de ani de la înființare.

Momentul aniversar va fi punctat în cadrul deschiderii celei  de-a 16-a conferințe a Rețelei Europene a Centrelor de Reabilitare a Victimelor Torturii,  organizată de Fundația ICAR  în parteneriat cu rețeaua germană de centre BAfF. Titlul conferinței este “Towards global health: Refugees and victims of torture in Europe today”.

Evenimentul va cuprinde și lansarea un proiect tip MUZEU INTERACTIV ÎN MEMORIA OPONENȚILOR POLITICI UCIȘI DE REGIMUL COMUNIST.

Conferința beneficiază de finanțare din partea Ministerului German al Sănătății și a Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, și de colaborarea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Va fi moderată de domnul Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii George Enescu și va număra printre invitați personalități de marcă, precum domnul Emil Constantinescu, fost președinte al României.

Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 12 noiembrie, începând cu orele 14:30, în foaierul Ateneului Român, va cuprinde o conferință de presă și se va încheia cu o recepție.

Cu deosebită stimă,

Camelia Doru, președinte Fundația ICAR, România

Elise Bittenbinder, președinte BAfF, Germania

  • Stiri
  • 2492
  • 0
Poza de profil pentru Roxana Oprea

(13 Posts)