Peste 2.200 de servicii oferite beneficiarilor de Centrul de Servicii si Resurse pentru Migranti ICAR

COMUNICAT DE PRESA

Peste 2.200 de servicii gratuite au fost acordate, in intervalul octombrie 2014 – ianuarie 2016, solicitantilor de azil, refugiatilor si altor categorii de persoane venite din alte tari pe teritoriul Romaniei prin Centrul de Servicii si Resurse pentru Migranti, creat si dezvoltat de Fundatia ICAR in cadrul proiectului omonim. In total, in cele 16 luni, peste 300 de beneficiari au primit servicii medicale si psihologice gratuite.

Afis proiectPrin activitatea intensa a acestui Centru de Servicii si Resurse, Fundatia ICAR s-a impus ca organizatie-reper care ofera asistenta medicala si psihologica migrantilor vulnerabili, inclusiv victimelor de razboi si victimelor torturii de orice fel aplicate din motive politice, etnice, religioase sau de alta natura. Din cele peste 2.200 de servicii acordate migrantilor, jumatate au fost consultatii de medicina generala, pediatrie, oftalmologie, dermatologie, ginecologie si psihiatrie, iar in aproape 600 de cazuri s-au impus tratamente si investigatii care au fost asigurate prin proiect: medicamente, interventii stomatologice, ecografii, sedinte de fizio si kinetoterapie, radiografii etc.

O parte dintre serviciile Centrului de Servicii si Resurse pentru Migranti – peste 580 – au fost sedinte de consiliere psihologica sau psihoterapie, servicii de psiho-educație, terapie ocupationala, consiliere si orientare scolara si vocaționala.

 

Cititi aici comunicatul integral.

Poza de profil pentru Tatiana Dabija

(105 Posts)