Au inceput inscrierile la concursul mass-media SALUT !

Prima competitie mass-media din Romania pe teme legate de migratie ia startul astazi, 7 septembrie 2015! Organizatorul concursului SALUT! este Fundatia ICAR, organizatie care, de peste 20 de ani, acorda gratuit servicii medicale, psihologice, sociale si consiliere juridica victimelor torturii, relelor tratamente si incalcarii drepturilor fundamentale ale omului. Beneficiarii serviciilor sunt fosti detinuti politici, refugiati, solicitanti de azil, migranti fara documente si alti migranti.

La concurs pot participa jurnalisti din presa scrisa, audiovizuala sau online, angajati ai unei organizatii de presa sau jurnalisti freelance, precum si bloggeri. Participantii pot inscrie in competitie articole print sau online publicate in limba romana, in media tiparita sau online (bloguri si site-uri de specialitate – jurnalism, migratie, cultura, drepturile omului etc.), materiale video si materiale audio difuzate pe un post radio/TV romanesc, in intervalul 1 iulie 2014 – 1 noiembrie 2015.

Categorii de concurs:
• Presa scrisa si agentii
• Radio
• Televiziune
• Online si multimedia

Inscriere:
• Nu exista taxa de inscriere, participarea este libera.
• Inscrierile se fac electronic. Participantii vor trimite la adresa concurs@icarfoundation.ro, direct sau prin transfer online, urmatoarele: copii ale materialelor depuse pentru concurs: inregistrare, scan/fotocopie, link (cu dovada datei de publicare); formularul de inscriere completat, in format scanat (se poate descarca de pe site-ul icarfoundation.ro si de pe pagina de facebook a proiectului, www.facebook.com/SALUT.ICAR; un scurt CV.
• Un participant se poate inscrie la mai multe categorii de concurs cu materiale diferite si poate inscrie cel mult 2 materiale la fiecare categorie. Acelasi material nu poate fi inscris la mai multe categorii.
Participantii vor primi confirmarea inscrierii pe adresa de e-mail furnizata.

Juriu
Articolele/materialele inscrise in concurs vor fi evaluate de un juriu format din cinci membri: doi jurnalisti, un reprezentant al comunitatilor de migranti din Romania, un reprezentant al organizatorului si un reprezentant al unei organizatii internationale in domeniul migratiei.

Premii
Premiile oferite in cadrul concursului mass-media SALUT! au o valoare totala de 2.200 de euro. Pentru fiecare categorie de concurs se vor acorda Premiul categoriei si doua mentiuni.
Premiul categoriei: un aparat din categoria electronice (unul dintre cele de mai jos), diploma si materiale promotionale
• Aparat foto
• Tableta
• Laptop
• Camera video

Mentiune: diploma si materiale promotionale (sapca, tricou, pix etc.)

Castigatorii premiilor oferite in cadrul acestui concurs nu au posibilitatea de a primi contravaloarea in bani a premiilor sau schimbarea acestora cu alte bunuri si nici nu pot solicita schimbarea caracteristicilor obiectelor acordate ca premii.
Premiile vor fi oferite in cadrul unei ceremonii care va fi organizata in data de 10 decembrie 2015, in Studioul Horia Bernea al MNTR.
Pentru detalii, criterii de participare, tematica de concurs si alte informatii importante, va rugam sa cititi cu atentie Regulamentul de concurs, disponibil pe site-ul Fundatiei ICAR si pe pagina de Facebook a proiectului.

Calendarul concursului:
• 7 septembrie – 7 noiembrie: inscrierea materialelor in concurs
• 8 noiembrie – 8 decembrie: evaluarea materialelor, jurizare
• 10 decembrie – ceremonia de decernare a premiilor

Competitia de fata este parte a proiectului SALUT – Suntem Acasa in locul Unde Traim, derulat de Fundatia ICAR, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman (MNTR), in perioada 1 iulie 2015 – 29 februarie 2016, proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Va asteptam!
Succes!

Persoana de contact: Dan Ivanescu – tel. 0732 065 411

Concurs organizat in cadrul proiectului „SALUT – Suntem Acasă în Locul Unde Trăim”, derulat de Fundația ICAR și Muzeul Național al Țăranului Român. Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

* Despre Fundația ICAR: www.icarfoundation.ro
* Despre proiectul SALUT: www.facebook.com/SALUT.ICAR
* Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.

Poza de profil pentru Tatiana Dabija

(105 Posts)